Kokosový olej frakcionovaný

Novinka

Rastlinný, za studena lisovaný olej v BIO kvalite - fantastický základ pre kozmetické použitie a pre riedenie esenciálnych olejov a vytváranie esenciálnych zmesí ako nosný olej. Vhodný aj pre starostlivosť o pleť. Rastlinné oleje sú nazývané tekutým svetlom. Sú zásobárňou energie a mnohých jedinečných látok a živín. Použitie ako surovina.

Výrobca:
BEWIT
Dostupnosť:
Na sklade
Obj. čislo:
1701-43
Doba dodania:
ihneď
Obsah balenia:
200 ml

26,00 €

+ -

Kokosový olej frakcionovaný

Tento olej by mohla mať doma každá nadšenkyňa pre aromaterapiu. Je v skvelej kvalite, v nádhernom a funkčnom obale - sklenená fľaštička so stiebornozlatou etiketou a s pumpičkovým dávkovačom.

Frakcionovaný kokosový olej je vyrobený z prírodného kokosového oleja. Od slovíčka frakcionovaný môžeme odvodiť, že je rozdelený na tzv. frakcie. Rovnako ako prírodný kokosový olej je bohatým zdrojom mastných kyselín, každý z nich ale obsahuje iné mastné kyseliny. Kyselina laurová, ktorá sa vyskytuje v prírodnom kokosovom oleji, je tu pri procese frakcionácie odstránená. Vďaka odstráneniu kyseliny laurovej si tento olej zachováva kvapalnú formu. Pri procese frakcionácie dochádza k oddeľovaniu rôznych druhov mastných kyselín, ktoré sa v oleji nachádzajú prirodzene. Túto technológiu využívajú predovšetkým potravinárske podniky.

Vo frakcionovanom kokosovom oleji je zastúpená predovšetkým kyselina kaprylová 65% a kyselina kaprinová 42%. Tieto mastné kyseliny so stredne dlhým reťazcom sú v tele metabolizované inak ako ostatné tuky. Frakcionovaný olej môžeme na trhu tiež nájsť pod skráteným názvom MCT olej. Skratka z anglického názvu Medium Chain Triglycerides znamená stredne dlhé reťazce triglyceridu (teda mastných kyselín).

Vďaka svojej tekutej forme má oveľa širšie využitie. Veľmi obľúbený je v kozmetickom priemysle, dobre sa vstrebáva.

Slovenský botanický názov: Kokosový orech
Anglický názov: Coconut oil
Latinský názov: Cocos nucifera Oil
Krajina pôvodu: Filipíny