Olej z hroznových jadierok

Akcia

Rastlinný, za studena lisovaný olej pre kozmetické použitie a pre riedenie esenciálnych olejov a vytváranie esenciálnych zmesí ako nosný olej. Vhodný aj pre starostlivosť o pleť. Rastlinné oleje sú nazývané tekutým svetlom. Sú zásobárňou energie a mnohých jedinečných látok a živín. Použitie ako surovina.

Výrobca:
BEWIT
Dostupnosť:
Na sklade
Obj. čislo:
1701-44
Doba dodania:
ihneď
Obsah balenia:
200 ml

10,62 € 6,79 €

+ -

Olej z hroznových jadierok

Olej z hroznových jadier radíme medzi tie vzácnejšie, pretože ho získavame z malých jadierok plodov viniča (Vitis vinifera). V každej hroznovej guľôčke hrozna sú ukryté hroznové jadierka a tie sa väčšinou mechanicky na sitách oddeľujú pri výrobe vína z tzv. matoliny. Matoliny sú zvyškové výlisky po vylisovaní hrozna alebo tiež iného ovocia.

Surový olej je potrebné zbaviť trieslovitých látok procesom rafinácie. Bez tohoto procesu by olej zostal veľmi trpký. Rafináciou sa získa veľmi kvalitný olej, využíva sa proces dezodorácie, ktorý olej zbaví nepríjemných pachových zložiek. Proces prebieha za vákua, a tak nedochádza k oxidácii oleja za vysokých teplôt, ktorá je spotrebiteľmi väčšinou vytýkaná. Oveľa vyššie teplotné zmeny olej dosahuje pri kuchynskej úprave.

Nutričná hodnota rafinovaného oleja v porovnaní s olejom za studena lisovaným je v podstate rovnaká.

Starostlivo získané jadierka hroznového oleja obsahujú približne 90% nenasýtených mastných kyselín, z toho esenciálna mastná kyselina - kyselina linolová zaberá najväčší podiel. Prísun esenciálnych mastných kyselín je veľmi dôležitý lebo vieme, že tieto kyseliny si naše telo nedokáže samo syntetizovať. Laboratórnou analýzou je v tomto produkte potvrdený obsah kyseliny linolovej vyše 70%.

Hroznový olej je veľmi jemný, má ľahký nádych zeleného sfarbenia. Olej je známy svojím vysokým, prirodzene sa vyskytujúcim obsahom OPC (Oligomeric proanthocyanid complex) - komplex oligomérnych prontokyanidínov, ktorý pôsobí ako silný antioxidant.

Môže byť Vašim pomocníkom v studenej kuchyni a kozmetickej starostlivosti.

Použitie ako surovina.

Skladujte v suchu, chráňte pred teplom.

Slovenský botanický názov: Vínna réva
Anglický názov: Grape seed
Latinský názov: Vitis vinifera Seed Oil
Krajina pôvodu: Čína