- Úvod
- >>
- Zelené potraviny
- >>
- Mladý jačmeň BIO RAW - prášok zo šťavy
Mladý jačmeň BIO RAW - prášok zo šťavy
Mladý jačmeň BIO RAW - prášok zo šťavy
BIO RAW prášok zo šťavy z mladého jačmeňa je bohatým zdrojom vitálnych enzýmov, vitamínov, minerálov, aminokyselín a ďalších vysoko prospešných látok v ich čisto prírodnej podobe. Vďaka patentovanému procesu výroby je navyše plne rozpustný. Rozmiešať ho môžete vo vode, rastlinnom mlieku či inom studenom nápoji.
PRÁŠOK ZO ŠŤAVY Z MLADÉHO JAČMENA
Pre vysoký obsah vitálnych enzýmov, vitamínov, minerálov, aminokyselín a mnohých ďalších vysoko prospešných látok je prášok zo šťavy z mladého jačmeňa úplne výnimočnou superpotravinou. Vďaka patentovanému procesu výroby zahŕňajúcemu tzv. juicing je vo vode plne rozpustný. BIO aj RAW kvalita je u neho garantovaná.
PRÁŠOK Z MLADÉHO JAČMENA VS. PRÁŠOK ZO ŠŤAVY Z MLADÉHO JAČMENA (DŽÚS)
Obe formy jačmeňa obsahujú rovnaké spektrum prospešných látok, avšak v inej koncentrácii. Pre vysoký obsah vlákniny je prášok, v porovnaní s práškom zo šťavy z mladého jačmeňa, menej koncentrovaným zdrojom týchto látok. Obsiahnutá vláknina prášok nielen “nariedi”, ale podieľa sa aj na jeho horšej rozpustnosti a svetlejšej farbe.
Zloženie: prášok zo šťavy z mladého jačmeňa (Hordeum vulgare)
Pôvod: USA
Balenie: 250 g
PESTOVANIE A VÝROBA
Jačmeň (Hordeum vulgare) – veľmi rýchlo rastúca rastlina, ktorej výhonky sú zberané už dvadsiaty deň od zasadenia semien. Teda v okamihu, keď nasali maximálne množstvo výživných látok potrebných pre rast a život celej rastliny.
Tmavo zelený džús
V prvej fáze výroby sú čerstvo zozbierané výhonky jačmeňa rozmixované s odmeraným množstvom vody. Rozpustné látky prechádzajú do fázy vodnej. Naopak vláknina a ďalšie nerozpustné zložky sú z média postupne odstraňované. Týmto spôsobom vzniknutý tmavo zelený džús je potom usušený na výslednú práškovú formu.
Teplota celého výrobného procesu je regulovaná tak, aby nepresiahla 41 °C. Obsah aktívnych enzýmov a ďalších výživných látok je týmto spôsobom maximálne ochránený.
HISTÓRIA
Tajná zbraň gladiátorov
Zelený jačmeň je jednou z najstarších kultúrnych rastlín vôbec. Dochované písomnosti dokazujú, že aj keď je pôvodom z Ázie, veľmi obľúbeným sa stal aj na území dnešnej Európy. V starovekom Ríme bol dokonca jedným z najdôležitejších doplnkov podávaných gladiátorom na zlepšenie ich výkonu.
ZLOŽENIE
Prášok plný živín
Vďaka ranej dobe zberu a šetrnému spôsobu spracovania je prášok zo šťavy z mladého jačmeňa bohatým zdrojom vitálnych enzýmov, vitamínov, minerálov a ďalších vysoko prospešných látok v ich čisto prírodnej podobe.
Navyše je prirodzene bezlepkový – je preto vhodný aj pre osoby s neznášanlivosťou lepku a celiakov.
Zelený jačmeň je:
- Antioxidant
- Celkové tonikum vitamínov a minerálnych doplnkov z prírodného zdroja
POUŽITIE
Do vody, rastlinného mlieka a iného studeného nápoja
Prášok zo šťavy z mladého jačmeňa má sýto zelenú farbu a charakteristickú bylinnúu chuť. Rozpustiť ho môžete vo vode, rastlinnom mlieku či inom obľúbenom nápoji. Pre zachovanie aktívnych enzýmov ho nemiešajte s horúcimi nápojmi.
Pre zachovanie maximálnej výživovej hodnoty odporúčame rozmiešať prášok drevenou či porcelánovou lyžičkou, nie lyžičkou kokovou, tá môže zapríčiniť jeho oxidáciu.
ODPORÚČANÉ DÁVKOVANIE
2 zarovnané kávové lyžičky (5 g) prášku denne rozmiešajte v pohári vody či iného studeného nápoja. Odporúčaná denná dávka prášku zo šťavy z mladého jačmeňa je 5 g.
Pre väčšiu využiteľnosť obsiahnutých látok užívajte jačmeň nalačno – pol hodiny pred alebo dve hodiny po jedle.
ODPORÚČANÉ SKLADOVANIE
Prirodzenou vlastnosťou prášku z mladého jačmeňa je, že veľmi ľahko viaže vlhkosť. Po celú dobu skladovania ho preto ponechajte v originálnom obale, ktorý po odobratí prášku vždy dôkladne uzavrite. Súčasťou balenia je aj pohlcovač vlhkosti.