Šípkový olej

Akcia

Rastlinný, za studena lisovaný olej pre kozmetické použitie. Vhodný pre starostlivosť o pleť. Rastlinné oleje sú nazývané tekutým svetlom. Sú zásobárňou energie a mnohých jedinečných látok a živín. Použitie ako surovina.

Výrobca:
BEWIT
Dostupnosť:
Na sklade
Obj. čislo:
1701-48
Doba dodania:
ihneď
Obsah balenia:
50 ml

8,31 € 6,20 €

+ -

Šípkový olej

Za studena lisovaný šípkový olej pochádzajúci z rastliny Ruža šípová (Rosa canina). Ruža šípová je kerovitá opadavá rastlina, ktorá pri svojom raste vytvára rozkošatený ostnatý ker dosahujúci do výšky aj niekoľkých metrov. V máji a júni kvitne ružovými alebo bielymi kvetmi. Po opelení sa z nich koncom septembra vyvinú jedlé, lesklé, červené, 2-3 cm dlhé šípky. Ide o voľne rastúci druh ruže v strednej Európe. V Rusku patrí k najcennejším olejom vôbec, u nás patrí medzi menej tradičné, zato po vyskúšaní sa stáva veľmi obľúbeným. Vďaka svojmu vysokému obsahu karotenoidov má výraznú žltú až tmavo žltú farbu a príjemnú šípovú arómu. Tradične sa mieša s inými olejmi, napr. šípkový, mandľový a avokádový nosný olej s pár kvapkami esenciálneho oleja levandule. Samostatne ale tiež pôsobí skvele. Patrí do kategórie suchých olejov - nezanecháva mastný povlak, dobre sa vstrebáva.

Známy je predovšetkým svojimi regeneračnými a silnými hydratačnými účinkami.

Olej si vďaka spracovaniu za studena zachováva vysoké množstvo prospešných látok, ktoré urýchľujú hojenie jaziev, rán a celkovo podporujú zdravý vzhľad pleti.

Použitie ako surovina.

Skladujte v suchu, chráňte pred teplom.

Slovenský botanický názov: Ruža šípová
Anglický názov: Rosehip oil
Latinský názov: Rosa Canina Seed Extract Oil
Krajina pôvodu: Francúzsko